tabara_studenti.jpgCea mai cerută destinaţie pentru tabere şi licee rămâne Marea Britanie, urmată de Germania, Elveţia, Austria şi, mai nou, Canada, a declarat secondary education manager IntegralEdu, Teodora Răducanu.
„Principalul motiv pentru care elevii români aleg un liceu în această ţară este faptul că intenţionează să îşi continue studiile universitare în Marea Britanie şi le este mult mai uşor să facă tranziţia de la un sistem de învăţământ la altul la vârsta de 13 sau 16 ani”, a afirmat Răducanu, arată sursa citată.

Potrivit directorului general IntegralEdu Group (compania organizatoare a World Education Fair), Svetlan Danev, liceele şi şcolile din străinătate oferă la absolvire diplome recunoscute internaţional, dezvoltă în timpul anilor de studii personalitatea intelectuală a tinerilor, inclusiv prin ore dedicate sportului şi artelor, şi evită suprasolicitarea acestora prin sistemul ‘everything is on-campus’ care economiseşte energia şi timpul elevilor. „Pornesc aşadar cu atuuri de necontestat faţă de majoritatea celor din generaţia lor, datorită sistemului diferit de acumulare a cunoştinţelor”, a spus Svetlan Danev.

Cei care aleg să studieze în sistemul A-Level Program – sistemul britanic de învăţământ – sunt cei care au o imagine foarte clară despre ceea ce doresc să studieze la universitate. Programul permite abordarea unei arii variate de domenii, de la ştiinţe şi matematică la arte, limbi străine, ştiinţe socio-umane. Acesta se desfăşoară pe durata ultimilor 2 ani de liceu şi oferă specializări încă de la vârsta de 16 ani.

Un alt sistem de învăţare în afară de cel britanic este cel de International Baccalaureate Diploma Program, aplicat cu succes în ultimii 40 de ani de şcoli şi licee din Europa şi extins apoi în întreaga lume. Este o îmbinare între sistemul de învăţare britanic cu cerinţele bacalaureatului continental, de inspiraţie franceză.

International Baccalaureate recompensează capacitatea de analiză şi interpretare creativă a cunoştinţelor acumulate şi certifică potenţialul de succes în viitor al absolvenţilor. International Baccalaureate asigură astfel accesul la cele mai renumite universităţi din lume datorită recunoaşterii calităţii examinării, dar şi pentru că înscrie absolventul pe traiectoria performanţei bazate pe talentul nativ în anumite domenii.

Taxele pentru un an de studiu într-un liceu din Europa variază între 13.000 şi 35.000 de lire sterline pentru şcolile britanice şi între 19.000 şi 35.000 de euro pentru restul ţărilor din Europa. Taxele cele mai ridicate rămân cele din Elveţia – între 70.000 şi 75.000 de franci elveţieni.
World Education Fair, târgul de consultanţă educaţională din România dedicat taberelor de limbi străine şi învăţământului liceal şi gimnazial de top din străinătate, are loc sâmbătă şi duminică la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucureşti.

Participanţii la Word Education Fair pot beneficia de reduceri de peste 20% la taberele internaţionale şi de burse de până la 50% din taxa de şcolarizare la unele colegii prezente la târg. Cei care nu reuşesc să ajungă la evenimentul din Bucureşti pot veni la World Education Fair în Constanţa pe 16 martie la Hotel Ibis sau pe 17 martie la Galaţi, Hotel Mercur. AGERPRES