Marian Banu: “Orice schimbare de director se va face in urma unei analize”

Orice schimbare de director din unitatile scolare ale Capitalei se va face in urma unei analize temeinice si a consultarii cu sindicalistii din Educatie, a declarat vineri, in urma intalnirii cu reprezentantii profesorilor protestatari, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar General al Municipiului Bucuresti, Marian Banu.

Cu privire la schimbarea inspectorului din sectorul 1, Lucia Damian, cu Luana Grigore, purtatorul de cuvant al ISMB a spus ca a fost o decizie a inspectorului general al municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu, si ca legea ii permite acestuia sa faca astfel de schimbari.

“Comisia Inspectoratului General a considerat ca e preferabil ca doamna Luana Grigore sa indeplineasca aceasta functie. Timpul va dovedi daca va face fata. Luana Grigore este profesor de psihologie, conform studiilor absolvite. In timp se pot vedea capacitatile manageriale ale noului inspector al sectorului 1” – a afirmat Banu.

Pe de alta parte, presedintele Sindicatului din Invatamantul Preuniversitar Sector 1, Dragos Dragnea, a sustinut ca invatamantul din acest sector nu are timp de experimente atata timp cat in fruntea sa se afla deja “o certitudine”. “Am fost asigurati de inspectorul general ca nu vor fi inlocuiti directorii decat acolo unde se considera ca au fost numiti abuziv. Le este teama ca vor fi demisi directorii numiti cu delegatii” – a spus Dragnea. O alta protestatara, Doina Leca, a considerat drept inacceptabila numirea inspectorului Luana Grigore in locul Luciei Damian, fostul inspector al sectorului 1.

“E inacceptabila numirea noului inspector. Nu e vorba de persoane, nici de resentimente. Este titulara ca educatoare, iar o educatoare nu poate sa conduca problemele invatamantului din sectorul 1. Vorbim de o scara de valori. In sectorul 1 sunt atatea colegii nationale si un sfert din liceele din Bucuresti, 24 din 104. Avem cinci licee unice la nivel national si vrem un om care sa aiba competenta in a coordona activitatea sectorului” – a declarat Doina Leca. In opinia sa, criteriul aplicat de inspectorul general este unul “politic” iar schimbarea fostului inspector reprezinta o razbunare. Peste 30 de cadre didactice din sectorul 1 au protestat vineri in incinta ISMB din cauza faptului ca fostul inspector al acestui sector, Lucia Damian, a fost inlocuit cu Luana Grigore. AGERPRES