Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa (LSUMC) anunţă perioada de înscrieri pentru cel mai amplu şi interactiv proiect organizat de către membrii acesteia în plin sezon estival – „Maritime Summer University”, dedicat elevilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de LSUMC, proiectul, aflat la a VI-a ediţie, are scopul de a reducere riscul abandonului şcolar prin oferirea elevilor din clasele a X-a şi a XI-a din ţară şi din străinătate unei perspective cât mai vaste atât asupra metodelor de predare, învăţare şi evaluare oferite de Universitatea Maritimă din Constanţa, cât şi asupra posibilităţilor oferite de comunitatea universitară în sprijinul dezvoltării personale a viitorilor studenţi.

„Chiar dacă situaţia actuală nu permite desfăşurarea activităţilor în mod obişnuit, iar riscul de transmitere şi infecţie este destul de ridicat, echipa proiectului ‘Maritime Summer University’ vă garantează că va implementa cele mai eficiente metode de prevenire şi combatere şi vă îndeamnă să vă înscrieţi în număr cât mai mare până în data de 4 iunie, accesând formularul aflat pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/maritimesummeruniversity„, se spune în comunicat.

Conform sursei citate, prin respectivul proiect, LSUMC încearcă să le ofere elevilor o simulare a vieţii universitare, dar şi participarea la diferite ateliere de dezvoltare personală, în scopul de a-i ajuta în luare deciziei de a urma studii universitare după finalizarea liceului şi de asemenea, posibilitatea alegerii uneia dintre specializările celor 2 facultăţi din cadrul Universităţii Maritime din Constanţa.

„Am pregătit mai multe scenarii de organizare a MSU, în funcţie de evoluţia pandemiei, însă suntem optimişti că o să reuşim o abordare în mod fizic, tradiţional. Speranţa noastră de a desfăşura ‘faţă în faţă’ proiectul nostru de suflet se trage din faptul că şcolile nu reprezintă doar un loc pentru educaţia academica, ci şi pentru dezvoltarea abilităţilor sociale şi emoţionale, interacţiune şi sprijin social, lucruri pe care, după mai mult de un an de şcoală online, ar trebui să ni le reamintim”, a menţionat preşedintele LSUMC, Cristian-Stelian Avram. AGERPRES