Marius Nistor: “Noua rectificare bugetară este un genocid educaţional”

nistor_marius.jpgNoul proiect de rectificare bugetară este un adevărat “genocid educaţional”, susţine Marius Nistor, preşedinte executiv al FSI Spiru Haret.


Conform sindicaliştilor, prin ultimul proiect de rectificare bugetară, Puterea şi-a propus să diminueze bugetele a 16 instituţii, prima dintre acestea, pe listă, fiind Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. În schimb, în acelaşi proiect se alocă fonduri suplimentare Ministerului Muncii, Ministerului Agriculturii, al Sănătăţii, al Administraţiei şi Internelor, al Culturii, Ministerului Mediului şi Ministerului Transporturilor.

“Altfel spus, Guvernul se lăcomeşte, în continuare, la cei 700 – 800 de lei care reprezintă salariul mediu în învăţământul preuniversitar, considerându-l, probabil, mult prea îndestulător pentru traiul salariatului din învăţământ, de zi cu zi. Mai mult, conform declaraţiei premierului însuşi, sunt instituţii precum Internele sau Jandarmeria, unde nu se pot opera restructurări. În consecinţă, putem înţelege că învăţământul este un sector în care mai este loc pentru câteva procente de şomeri!”, susţine Marius Nistor, în comunicatul de presă.

Suntem conştienţi, spune Nistor, că rectificarea bugetară nu ia de la un minister, ca să dea la celălalt; actuala modificare de buget este doar imaginea perfectă a sărăciei la care a ajuns România sub conducerea guvernului Boc, sărăcie pe care acesta încearcă să o împartă astfel încât să cârpească cele mai vizibile “găuri” bugetare.


“Noi vrem să atragem atenţia asupra cauzei care a generat această problemă: actualul guvern este incapabil să găsească o cale reală de ieşire din situaţia dificilă în care se află economia României. Echipa de ‘profesionişti’ aflată la conducerea acestei ţări nu a oferit până acum decât două pseudo-soluţii: să alocăm bani celor care servesc intereselor noastre de partid şi de grup şi să mimăm adoptarea unui plan de măsuri economice, pentru a convinge instituţiile financiare internaţionale să ne mai acorde o tranşă de împrumut”, afirmă liderul sindical în Comunicatul de presă.


Noul proiect de rectificare bugetară, în opinia sindicaliştilor din învăţământul preuniversitar, este încă un exemplu că învăţământul nu reprezintă, nici pe departe, pentru actuala Putere, o “prioritate naţională”. AGERPRES