Circa 450 de preşcolari şi elevi din municipiul Arad sunt, începând cu 16 aprilie, beneficiarii unui proiect pilot aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin care aceştia primesc zilnic câte o masă caldă în valoare de cel mult 7 lei, a informat şeful adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Anca Stoenescu.

Potrivit acesteia, programul pilot amintit, aprobat de MEN în baza OUG 92/2017, prevede acordarea unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii de la şcoala gimnazială „Ilarion Felea” din municipiul Arad.

„În cadrul programului pilot amintit, de acordare a unui suport alimentar, unui număr de aproximativ 450 de elevi şi preşcolari care participă la activităţile didactice de la această şcoală, le va fi asigurată o masă caldă sau un pachet alimentar, în limita a 7 lei/zi pentru fiecare beneficiar”, a menţionat Anca Stoenescu.

Ea a mai spus că implementarea programului pilot a fost posibilă ca urmare a alocării de către Primăria Arad a 330.000 de lei, pentru achiziţionarea unui container, şi respectiv a 25.000 de lei, pentru amenajarea şi dotarea acestuia, în vederea servirii mesei în cele mai bune condiţii.

„Primăria Municipiului Arad a demarat procedura de licitaţie a serviciului de masă (catering – n.red.), astfel că începând din data de 16.04.2018, aceşti elevi să poată beneficia de programul de masa caldă. Scopul acestui program îl constituie reducerea numărului de elevi aflaţi în situaţia de eşec şcolar şi a celor care abandonează şcoala”, a adăugat Stoenescu. AGERPRES