usamv_iasi.jpgFermierii din Moldova vor avea posibilitatea să vadă la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi cele mai moderne utilaje cu ajutorul cărora se poate practica o agricultură performantă. Aceasta deoarece Universitatea ieşeană găzduieşte pe 24 mai o expoziţie de maşini agricole de ultimă generaţie la nivel mondial, de la producători de renume.

Evenimentul desfăşurat sub titulatura „Massey Ferguson Super 600” este organizat de compania General Leasing împreună cu Universitatea ieşeană şi va avea loc pe esplanada alfată în imediata apropiere a Departamentului de Mecanizare.

„În cadrul acestui eveniment, la care vor lua parte studenţi ai Universităţii şi fermieri din zonă, se vor prezenta tehnologii de ultimă generaţie. Vor fi prezentate tractoare de top Massey Ferguson, combine Laverda şi utilaje Kvoreland (o maşină de pregătit terenul şi semănat concomitent, un plug de 7 trupiţe precum şi o maşină de administrat îngrăşăminte)”, au precizat organizatorii.

De asemenea, Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” organizează a 59-a ediţie a Simpozionului ştiinţific internaţional „Horticultura – ştiinţă, calitate, diversitate şi armonie”, care se va desfăşura în zilele de 24 – 26 mai. Ediţia din acest stă sub semnul sărbătorii a 10 de la înfiinţarea specializării de Peisagistică, specializare ce atrage, an de an, numeroşi tineri foarte bine pregătiţi. Manifestarea reuneşte personalităţi marcante ale mediului academic şi din cercetare, precum şi specialişti şi practicieni. Pentru ediţia din acest an şi-au anunţat prezenţa peste 150 de specialişti din Grecia, Germania, Franţa, Austria, Ucraina, Italia, Belarus şi Republica Moldova. Simpozionul constituie un bun prilej pentru promovarea celor mai noi realizări în domeniul horticulturii, dezvoltarea parteneriatelor în vederea realizării proiectelor şi programelor europene şi pentru dezvoltarea cercetării din domeniu.