usamv_cluj_.jpgUn grup de 60 de studenţi masteranzi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Gembloux (Belgia) a efectuat, miercuri, o vizită la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca. Tinerii belgieni întreprind un schimb de experienţă în România, la instituţiile de învăţământ superior agricol din Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti.

Conf. univ. dr. Felix Arion de la USAMV Cluj, amfitrionul oaspeţilor din Gembloux, a declarat că există o îndelungată colaborare între cele două universităţi. „Le-am oferit oaspeţilor noştri detalii despre instituţia noastră şi despre agricultura din România”, a spus conf. dr. Felix Arion.

La rândul său, coordonatorul grupului belgian, prof. univ. dr. Philippe Burny, care a participat la mai multe reuniuni internaţionale organizate la USAMV din Cluj-Napoca şi la Centrul „Arcalia” al Universităţii Babeş-Bolyai din Bistriţa, a arătat că atât el, cât şi tinerii cu care efectuează vizita în România au fost plăcut impresionaţi de dotările de ultimă generaţie şi de activitatea USAMV, clasificată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pe primul loc din ţară între instituţiile cu acest profil şi pe poziţia a cincea între universităţile naţionale. AGERPRES