Compania MaxCAD International, distribuitorul european al CadApps Australia, doneaza aplicatii software de proiectare in infrastructura Universitatii Politehnica din Timisoara in valoare comerciala de 60.000 de euro.

Licentele software Advanced Road Design vor fi utilizate in cadrul programului de master „Infrastructuri pentru transporturi”.

Ing. Florin Balcu, directorul general al MaxCAD International, a participat la deschiderea oficiala a masterului de „Infrastructuri pentru transporturi” din cadrul Facultatii de Constructii, prilej cu care a anuntat donatia licentelor software Advanced Road Design (ARD).

„Studentii vor avea de acum avantajul de a invata in cadrul programului de master una dintre cele mai productive aplicatii de pe piata pentru proiectarea infrastructurii. Advanced Road Design este deja utilizat pe scara larga in practica de proiectare romaneasca, studentilor fiindu-le astfel util sa se specializeze in proiectare cu cele mai bune instrumente software. Pe de alta parte, infrastructura Romaniei are proiecte imense, iar studentii, viitorii absolventi, reprezinta forta care poate contribui semnificativ la evolutia infrastructurii. MaxCAD International are incredere in noua generatie de proiectanti in infrastructura punandu-le la dispozitie software performant”, a declarat Florin Balcu, director general MaxCAD International.

Anterior, MaxCAD International a organizat programe de donatie catre Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti si Universitatea Politehnica din Cluj, de software ARD si alte aplicatii de proiectare in infrastructura valoarea totala a donatiilor catre universitati fiind de 300.000 de euro.

Aplicatia software Advanced Road Design (ARD) este un instrument de proiectare recunoscut deja in Romania pentru eficienta cu care ajuta proiectantii in proiectarea drumurilor din Romania, fiind utilizata pe scara larga in practica proiectarii. Avand implementate standardele de proiectare romanesti pentru drumuri, ARD vine sa completeze aplicatiile Autodesk de proiectare, imbunatatind substantial productivitatea proiectarii. Diwi Consult International, Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, Drumex, Via Logiq, Via Procons, ARDrum Consult, Vora Brasov, Rutexpert si multe alte firme de proiectare din toata tara folosesc cu succes aplicatia ARD.