Opt centre regionale de orientare în cariera de cercetător vor fi înfiinţate cu ajutorul fondurilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a informat Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

„Aproximativ 6.000.000 euro reprezintă fondurile alocate pe Investiţia I10, Componenta 9 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), înfiinţarea şi susţinerea financiară a unei reţele naţionale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM. Prin înfiinţarea celor opt centre regionale este îndeplinit jalonul nr. 286 din PNRR – O reţea de universităţi publice care găzduiesc şi operaţionalizează opt centre de orientare în cariera de cercetător”, afirmă sursa citată.

Potrivit MCID, propunerile de proiecte depuse de beneficiarii finali, câştigători ai competiţiei, au avut în vedere implementarea de activităţi de orientare în cariera de cercetător, activităţi de promovare a cercetării şi atragerea tinerilor în cariera de cercetător, activităţi în reţea şi activităţi de management de proiect.

Beneficiarii semnatari sunt Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Valahia din Târgovişte, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. AGERPRES