Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii lanseaza, marti, proiectul strategic „Profesorul, creator de soft educational”, care urmeaza a se implementa in perioada septembrie 2009 – septembrie 2011, informeaza site-ul ministerului.

Proiectul a primit finantare nerambursabila din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, conform contractului de finantare – POSDRU/57/1.3/S/34533, precizeaza MECI.

Obiectivul general al proiectului vizeaza elaborarea si implementarea unui program de formare continua pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar in vederea dezvoltarii competentelor privind realizarea propriilor aplicatii de soft educational si imbunatatirea capacitatii de a utiliza metode interactive de predare-invatare.

Absolventii programului de formare vor primi atestate profesionale purtatoare de credite transferabile. Grupul tinta este constituit din 1.500 de profesori din invatamantul preuniversitar. Proiectul urmareste, in principal, dezvoltarea de noi competente in vederea elaborarii si realizarii propriilor aplicatii de soft educational pentru 1.500 de cadre didactice, prin formarea acestora in cadrul proiectului.


De asemenea, se are in vedere imbunatatirea capacitatilor de a utiliza metode interactive de predare-invatare, pentru a contribui la formarea si dezvoltarea competentelor cheie ale elevilor si la asigurarea unui inalt nivel de calificare pentru cadrele didactice din grupul tinta. In prezent, softul educational este integrat in structura unui demers traditional, dar directia de miscare facilitata de TIC este de la centrarea pe predare/pe activitatea profesorului, la centrarea pe elev, pe invatare, pe construirea de catre elev a cunoasterii.AGERPRES