MECT a aprobat indemnizatiile profesorilor implicati in examenul de Bacalaureat

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a aprobat prin ordin de ministru cuantumurile indemnizatiilor ce se vor acorda cadrelor didactice participante la examenul nationale de Bacalaureat, informeaza un comunicat remis presei.
Astfel, la examenul de Bacalaureat, presedintii centrelor de examen cu pana la 300 de
candidati (inclusiv) vor incasa 1.150 lei, iar cei din centrele cu peste 300 de candidati, aceeasi suma la care se adauga insa 2,3 lei pentru fiecare candidat suplimentar.

Vicepresedintii comisiilor din centrele de examen cu pana la 300 de candidati vor fi platiti cu 750 lei, iar cei ai centrelor in care numarul elevilor depaseste acest plafon vor primi aceeasi suma plus 2,3 lei pentru fiecare candidat.

Secretarii comisiilor din centrele de examen (cadru didactic cu abilitati de operare pe
calculator/informatician) cu pana la 300 de candidati (inclusiv) vor fi remunerati cu 605 lei, iar in cazul celor din centrele cu peste 300 de candidati, acestei sume i se vor adauga 2,3 lei/elev.

Membrii comisiilor vor primi 605 lei/persoana, profesorii examinatori la probele orale sau practice – 4,7 lei/candidat, iar asistentii – 64 lei/zi.

In cazul centrelor zonale de evaluare, sumele sunt urmatoarele: presedinte comisie in centre cu pana la 700 candidati (inclusiv) – 1.150 lei, presedinte comisie in centre cu peste 700 candidati – 1.150 lei + 1,73 lei/candidat suplimentar, vicepresedinte comisie in centre cu pana la 700 candidati (inclusiv) – 750 lei, vicepresedinte comisie in centre cu peste 700 candidati – 750 lei + 1,73 lei/candidat suplimentar.

Secretarii comisiilor din centrele zonale de evaluare (cadru didactic cu abilitati de operare pe calculator/informatician) cu pana la 300 de candidati (inclusiv) vor primi 0,81 lei/candidat, membrii comisiilor 605 lei/persoana, iar profesorii evaluatori 7,5/lucrare corectata.

Personalul didactic care face parte din comisiile judetene de bacalaureat va fi platiti dupa cum urmeaza: presedinte – 575 lei/persoana, vicepresedinte si secretar – 518/persoana, membri – 345 lei/persoana.

In cazul comisiilor judetene/regionale de contestatii, pentru presedinte, vicepresedinte si secretari sunt prevazuti 518 lei/persoana, iar pentru profesorii evaluatori 7,5 lei/lucrare corectata.

“Aceste drepturi salariale vor fi achitate de unitatile scolare sau inspectoratul scolar in care componentii comisiilor au carnetul de munca. Pentru cadrele didactice din invatamantul superior care exercita functiile de presedinti ai comisiilor din centrele de examen si din centrele zonale de evaluare, indemnizatiile vor fi achitate de unitatile de invatamant in care sunt organizate respectivele centre”, precizeaza comunicatul MECT.