Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a lansat, prin Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, dezbaterea publica a proiectului de Metodologie de evaluare/reevaluare si aprobare a propunerilor de manuale scolare.
Proiectul vizeaza asigurarea utilizarii in sistemul national de invatamant preuniversitar a unor manuale scolare corecte si de calitate, in conformitate cu planurile de invatamant si cu programele scolare in vigoare pentru fiecare disciplina si modul de pregatire profesionala.

se precizeaza in comunicatul MECT.

Punctajul acordat propunerii de manual scolar pentru criteriul pret este de maxim 30 puncte. Punctajul final al propunerii de manual scolar se calculeaza adunand suma punctajelor criteriilor generale de calitate (maximum 70 de puncte) cu punctajul pentru criteriul pret (maximum 30 de puncte).

Totodata, documentul creeaza cadrul pentru realizarea cursurilor de initiere/pregatire/ perfectionare care vizeaza problematica specifica activitatilor de evaluare a propunerilor de manuale scolare, organizate pentru cadre didactice, in scopul constituirii unui corp specializat al evaluatorilor de manuale scolare cu o structura dinamica si deschisa, in acord cu performantele dovedite in activitatea desfasurata. Proiectul precizeaza si conditiile participarii editurilor la evaluarea propunerilor de manuale
scolare. De asemenea, sunt explicate conditiile in care se poate contesta rezultatul evaluarii propunerilor de manuale scolare, precum si modalitatea de obtinere a avizului „Bun de tipar”.

Pentru imbunatatirea Metodologiei de evaluare si reevaluare si aprobare a propunerilor de manuale scolare, fiecare dintre cei interesati va putea formula propuneri la adresa manuale@cnceip.ro. Dezbaterea este prevazuta sa se incheie in data de 10 martie 2008.

CNECIP are in vedere ca in saptamana 25-29 februarie sa organizeze consultari asupra Metodologiei de evaluare/reevaluare si aprobare a propunerilor de manuale scolare cu reprezentantii Uniunii Editorilor din Romania. Proiectul de Metodologie de evaluare/reevaluare si aprobare a propunerilor de manuale scolare
este disponibil pe site-ul MECT, www.edu.ro, in sectiunea Noutati.