profesor elevi.jpgMinistrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, lansarea unei campanii de implementare a Legii Educaţiei Naţionale numită „Tu faci legea de nota 10”.

Campania constă în organizarea în teritoriu, de către inspectoratele şcolare judeţene, în perioada 14 martie – 15 aprilie, a câte unei conferinţe la care vor participa cel puţin 300 de cadre didactice, în scopul discutării metodologiilor pentru care respectivul judeţ a fost responsabil.

„MECTS a avut opţiunea de a gestiona procesul de implementare a legii împreună cu cadrele didactice şi, de aceea, campania vizează diseminarea şi discutarea metodologiilor elaborate împreună cu cadrele didactice, cu toţi profesorii României”, a afirmat ministrul Daniel Funeriu.


El a argumentat că principiul descentralizării „va duce mecanismele de luare a deciziilor tot mai aproape de elevi”, programa şcolară va fi mult mai relevantă şi mai aerisită, iar examenele şi evaluările vor avea un rol de îndrumare în folosul elevului. De asemenea, ministrul Funeriu a spus că implicarea părinţilor în viaţa şcolii va fi una directă şi semnificativă, aceştia urmând să facă parte din consiliile de administraţie ale şcolilor, „vor fi parte a deciziilor atât la nivel administrativ, cât şi în chestiunile legate de programa aflată la dispoziţia şcolii”.


Daniel Funeriu a afirmat că ministerul pe care-l conduce doreşte ca „informaţia corectă să ajungă la un număr cât mai mare de membri ai comunităţii şcolare”, pentru acest lucru afirmând că se bazează pe sprijinul tuturor celor implicaţi.


„Ca suport pentru această campanie MECTS a elaborat o broşură intitulată ‘Tu faci legea de nota 10’ care se adresează profesorilor, elevilor, părinţilor pentru a explica exact modul în care va fi implementată Legea educaţiei naţionale”, a declarat ministrul Educaţiei. Ministrul a spus, de asemenea, că „odată cu intrarea în vigoare a Legii educaţiei naţionale, interesele politice nu vor mai avea căi de imixtiune în viaţa şcolii”. La elaborare a metodologiilor au participat 1.493 de cadre didactice dintre care 1.013 sunt membrii de sindicat, a precizat ministrul Educaţiei spunând că „reprezentativitatea celor care au participat la elaborarea acestor metodologii este una importantă”. AGERPRES