ministerul educatiei.jpgMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a pus la dispoziţia tuturor cadrelor didactice, pe site-ul propriu, pentru prima dată, planificările calendaristice, informează un comunicat de presă remis vineri. Acestea sunt disponibile pe site-ul www.edu.ro, la secţiunea învăţământ preuniversitar, începând de joi.

Planificările sunt avizate de comisiile naţionale de specialitate pe discipline şi reprezintă munca a peste 2.500 de cadre didactice, direct de la catedră, precum şi a aproximativ 120 de inspectori de specialitate din Ministerul Educaţiei şi inspectoratele şcolare.

„Corelarea acestor instrumente ale muncii didactice cu particularităţile individuale de grup şi de vârstă ale beneficiarilor direcţi ai educaţiei va aparţine fiecărui dascăl în parte. Substanţa acestei măsuri constă, dincolo de orice analiză, în pasul spre debirocratizarea muncii didactice. În acest fel, economisim timp şi energie în favoarea muncii directe cu elevii noştri, ceea ce reprezintă esenţa muncii oricărui dascăl”, a declarat, potrivit comunicatului de presă, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar Oana Badea. AGERPRES