medalii_aur.jpgŞase liceeni, care s-au pregătit pentru Olimpiada Naţională de Informatică la centrul de performanţă „Hai la Olimpiadă!” din Timişoara, au câştigat două medalii de argint şi patru de bronz. Vlad Rochian (clasa a XI-a) şi Alexandru Băbălău (clasa a X-a) au obţinut câte o medalie de argint, iar Sinan Deniz Ceviker (clasa a IX-a), Raluca Vlad (clasa a X-a), Tamas Szasz (clasa a X-a) şi Emanuel Adrian Rămneanţu (clasa a XII-a) au câştigat patru medalii de bronz.

„În acest an, în lotul naţional lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Informatică, Timişul va fi reprezentat de Vlad Rochian, care a primit şi o menţiune din partea Ministerului Educaţiei”, a spus Simona Bartic, de la Conan PR.

‘Hai la Olimpiadă!’ este un program iniţiat de Fundaţia eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susţinuţi elevii şi profesorii care doresc să se pregătească şi să facă performanţă la Matematică, Informatică şi Fizică. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanţă şi cele mai importante concursuri pentru elevi.

În prezent, funcţionează 14 centre de performanţă ‘Hai la Olimpiadă!’, în şapte judeţe din ţară. În anul şcolar 2015-2016, un număr de 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanţă din Bucureşti, Constanţa, Buzău, Iaşi, Braşov, Cluj şi Timişoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.AGERPRES