univ-tehnica-cluj.jpgStudentii Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) au castigat mai multe medalii la o serie de concursuri internationale de matematica, desfasurate in ultima perioada.
Unul dintre ultimele concursuri de matematica de pana acum a fost organizat, pe internet, de Ariel University Center, din Israel, concurs la care au participat studenti reprezentand 20 de universitati din 10 tari, a declarat luni purtatorul de cuvant al Universitatii Tehnice clujene, Daniel Sarb.

Dupa etapa finala, studentii clujeni au obtinut doua medalii de aur si trei de bronz. Medaliile de aur au fost obtinute de Ciprian Oprisa si Aliz-Eva Nagy, studenti in anul I la Facultatea de Automatica si Calculatoare. Medaliile de bronz au fost obtinute de Mihai Baba, Catalin Cupse si Emanuela Kerekes, de asemenea studenti in anul I ai aceleiasi facultati.

Un alt concurs a fost Olimpiada Internationala de Matematica a Studentilor din Sud-Estul Europei, care s-a desfasurat in perioada 4-10 martie. La manifestare au participat studenti din Rusia, Ucraina, Israel, Columbia si Romania. UTCN a participat cu un lot de sase studenti, dintre care patru au castigat o medalie de argint si trei de bronz.

Daniel Sarb a mai spus ca tot in aceasta perioada s-a incheiat si concursul intern de matematica al UTCN, iar doi dintre castigatori, Ciprian Oprisa si Aliz-Eva Nagy, vor participa, in perioada 20 -26 iulie, la una dintre cele mai bine cotate olimpiade internationale de matematica. Olimpiada se va desfasura in Blagoevgrad, Bulgaria, si va reuni studenti de la 300 de universitati din 20 de tari din intreaga lume.