olimpici_chimie.jpgComponenţii lotului olimpic al României au cucerit o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la cea de a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 21 – 29 iulie, la Washington, în Statele Unite ale Americii, palmaresul fiind superior celui de anul trecut, se arată într-un comunicat transmis luni de Ministerul Educaţiei.

Câştigător al unei medalii de argint la ediţia precedentă, Vlad Băcăuanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a depăşit performanţa anterioară şi a obţinut medalia de aur.

Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), în timp ce medalia de bronz a ajuns la George Silvian Baltac (clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Călăraşi). La ediţia din acest an au participat 282 de concurenţi din 78 de ţări. AGERPRES