univ_transilvania_bv.jpgFacultăţile de Medicină, Drept şi Autovehicule Rutiere din cadrul Universităţii „Transilvania” sunt cele mai căutate de absolvenţii de liceu în anul universitar 2015-2016.

Conducerea unităţii de învăţământ precizează că, după încheierea înscrierilor care au avut loc în perioada 13-19 iulie, pe cele 6.055 de locuri scoase la concurs pentru ciclul de licenţă s-au înscris un număr de 10.505 absolvenţi cu diplomă de bacalaureat, numărul candidaţilor fiind mult mai mare decât în anii anteriori.

Ca şi în anul universitar 2014-2015, Medicina este facultatea cea mai căutată, pe cele 319 locuri fiind înscrişi 595 de candidaţi. Urmează Facultatea de Drept, cu 405 candidaţi pe 298 de locuri şi Autovehicule Rutiere, cu 329 de candidaţi pe 149 de locuri.

Începând din acest an universitar, Universitatea „Transilvania” are în oferta educaţională două noi programe de studii de licenţă cu frecvenţă. Este vorba despre limba chineză, în cadrul Facultăţii de litere, pentru care există un număr de 30 de locuri, toate bugetate, iar la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor programul privind Ingineria Biomaterialelor, cu un număr de 60 de locuri, din care 23 bugetate.

Cu excepţia Facultăţilor de Medicină, Muzică şi Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, unde se susţin probe de aptitudini şi examene tip grilă, la celelalte facultăţi admiterea se face exclusiv pe baza mediei obţinută la examenul de bacalaureat. Din cele 6.055 de locuri, un număr de 2.777 sunt bugetate, pentru studii de licenţă. AGERPRES