meditatii_elevi.jpgUn număr de 23 de profesori de matematică s-au înscris pentru al treilea an consecutiv la proiectul „O şansă pentru fiecare”, în urma căruia dascălii vor face meditaţii gratuit pentru elevii din mediul rural care provin din familii cu venituri mici.

„Pentru a putea oferi acest sprijin tinerilor elevi, am beneficiat de implicarea a 23 de profesori de matematică, ce au devenit voluntari ai Fundaţiei World Vision Romania şi au făcut săptămânal meditaţii cu elevii dornici, în primul rând, de a-şi aprofunda cunoştinţele de matematică, precum şi în vederea obţinerii unor note mai bune la şcoală şi la examenul de bacalaureat. Odată cu începerea noului an şcolar, va reîncepe şi activitatea de meditaţii oferite de profesorii voluntari, încercând şi în acest an să contribuim la îmbunătăţirea rezultatelor şcolare pentru elevii din mediul rural şi care provin din familii cu venituri reduse înscrişi în proiectul nostru”, a declarat Cristina Samson, coordonator voluntari World Vision Romania.

Cei 23 de profesori, care au dorit să devină voluntari, sunt profesori de matematică în liceele din judeţul Vâlcea. Aceştia s-au împărţit pe echipe pentru a face meditaţii săptămânal cu aceşti elevii. Potrivit coordonatorului proiectului, implicarea voluntară a profesorilor de matematică în anii precedenţi a dat rezultate, majoritatea elevilor obţinând note mari la examenul de bacalaureat şi la admiterea la facultate, iar anul trecut o elevă a luat examenul de bacalaureat cu nota 10. Alţi trei bursieri au luat la bacalaureat proba matematică cu note peste 8. AGERPRES