Toate cele 104 unităţi şcolare cu personalitate juridică din Mehedinţi sunt pregătite să îi primească pe cei aproximativ 40.000 de elevi, lucrările de reabilitare derulate pe perioada vacanţei de vară fiind finalizate în totalitate, a declarat vineri inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mirela Pintea Enea.

Potrivit acesteia, administratorii şcolilor au asigurat fondurile necesare execuţiei în timp a modernizărilor şi igienizărilor, iar acolo unde nu s-a putut asigura apa curentă s-a dispus aducerea elevilor la şcolile de centru care sunt avizate sanitar.

„Pentru a nu exista probleme în ceea ce priveşte prezenţa în sălile de clasă a elevilor puşi în situaţia de a nu putea urma cursurile în localurile din localitatea de domiciliu am repartizat acestora 13 microbuze noi de transport”, a precizat Mirela Pintea Enea.

Şefa IŞJ Mehedinţi a spus că şi gradul de acoperire a celor 3.237 de norme care vor exista în anul şcolar 2014-2015 se ridică la 99%, singurele catedre fără cadre didactice fiind la limba romani. AGERPRES