Mehedinţi: nu există catedre disponibile pentru cadrele didactice promovate la examenul de titularizare

clasa_goala.jpgŞedinţele publice de repartizare a posturilor titularizabile din învăţământul preuniversitar din judeţ nu vor mai avea loc, întrucât pentru anul şcolar 2016-2017 în unităţile şcolare mehedinţene nu există nici un post vacant, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Mehedinţi, Cristinel Degeratu.

“În urma examenelor desfăşurate în luna iulie un număr de 81 cadre didactice au obţinut note peste 7. Acestea au dreptul de a participa la un eventual concurs de repartizare a catedrelor. Din păcate, în anul şcolar 2016-2017 nu există posturi titularizabile disponibile”, a precizat Degeratu.
Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Mehedinţi a mai arătat că în anii anteriori alte zeci de cadre didactice au promovat examenul de titularizare, fără însă să poată ocupa un loc pe perioadă nedeterminată.

Există, totuşi, unele locuri libere de pe care titularii au plecat, temporar, dar acestea sunt acoperite cu cadre didactice încă din anii trecuţi, aşa că actualii candidaţi sunt trecuţi pe o listă de aşteptare”, a adăugat Degeratu. AGERPRES