profesori_invatand.jpgPeste 3.500 de cadre didactice din Mehedinţi vor beneficia de cei 150 de euro pentru asigurarea nevoii de dezvoltare profesională, alocaţi de Ministerul Educaţiei, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Mirela Pintea Enea. Potrivit sursei citate, banii sunt alocaţi de la Ministerul Educaţiei Naţionale prin proiectul „Personalul didactic din sistemul de învăţământ preuniversitar şi universitar de stat-promotor al învăţării pe tot parcursul vieţii”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

„Conform acestuia, grupul ţintă al proiectului sunt cadrele didactice, personalul didactic din învăţământ şi personalul didactic auxiliar din judeţ cu contract individual de muncă pe cel puţin 1/2 normă sau post în unităţile care asigură educaţia elevilor”, a precizat Enea.

Şefa IŞJ Mehedinţi a mai arătat că respectiva sumă forfetară poate fi utilizată pentru orice formă de perfecţionare profesională fără să fie necesară justificarea/decontarea ei prin facturi, fiind suficientă prezentarea/depunerea unui scurt raport în care să se menţioneze modul în care a fost cheltuită. AGERPRES