bacalaureat7.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi a început implementarea unui proiect destinat creşterii gradului de promovabilitate la examenul de Bacalaureat – sesiunea iunie 2015, a declarat inspectorul general adjunct prof. Simona Tatomir. Potrivit sursei citate, valoarea proiectului „Şanse egale la educaţie” este de aproximativ 700.000 lei, sumă nerambursabilă obţinută de la Uniunea Europeană.

„Sunt cuprinşi în proiect un număr de 2.100 de elevi din clasa a XII-a din toate unităţile şcolare preuniversitare din judeţ. O parte din banii atraşi vor fi utilizaţi la elaborarea unor cursuri pentru consiliere psiho-pedagogică, a unor cursuri de pregătire suplimentară a elevilor la cele trei discipline principale ale examenului de Bacalaureat: limba şi literatura română, matematică sau istorie plus materia opţională”, a precizat Tatomir.

Reprezentanta ISJ Mehedinţi a arătat că prin promovarea proiectului se urmăreşte creşterea cu cel puţin 10% a procentului de promovare a examenului de Bacalaureat, în sesiunea 2014 acesta fiind de 45,28%.

Parteneri în cadrul proiectului mai sunt Inspectoratul Şcolar Timiş şi Federaţia naţională a asociaţiei părinţilor din sistemul preuniversitar. AGERPRES