bacalaureat3.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Mehedinţi a semnat, luni, cu Universitatea de Stat Craiova, un protocol de colaborare prin care elevilor din clasele terminale ale ciclului liceal li se oferă un suport suplimentar de pregătire la disciplinele din programa de bacalaureat.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Mehedinţi, Cristinel Degeratu, a declarat că datorită înţelegerilor convenite în perioada 14 mai – 12 iunie 2016 participanţii la cursurile de pregătire vor beneficia de experienţa cadrelor didactice universitare desemnate în cadrul acordului de parteneriat.
„În baza unei planificări, elevii din unităţile de învăţământ pot participa în zilele de sâmbătă şi duminică ale acestui interval de timp, vor avea posibilitatea să participe la Colegiul Tehnic ‘Decebal’ din Drobeta Turnu Severin la sesiunile de pregătire desfăşurate”, a precizat Degeratu.

Potrivit sursei citate, cursurile se organizează în vederea realizării unei creşteri calitative a rezultatelor la examene, cât şi pentru creşterea ratei de promovabilitate a bacalaureatului, aceasta fiind în anul şcolar 2014-2015 de 51,9%. AGERPRES