danubius_studenti.jpgCu multă experienţă în voluntariat, membrii Ligii Studenţilor Danubius au fost prezenţi la Târgul de Voluntariat “Fii voluntar pentru comunitatea ta!”, organizat de Centrul Europe Direct din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi. Anul European al Voluntariatului a fost motorul acestei activităţi pe care studenţii Universităţii “Danubius” nu ar fi putut să o rateze.

Pregătiţi cum se cuvine, cu tot ceea ce înseamnă identitatea studentului danubian – tricouri, şepci, materiale de prezentare a activităţii Ligii din care fac parte, tinerii voluntari au marcat această zi importantă pentru orice student al cărui CV este, de cele mai multe ori, lipsit de imposibila experienţă cerută de angajatori.

Parteneră în toate acţiunile promovate de Universitatea „Danubius”, Liga Studenţilor Danubius participă activ şi cognitiv la toate aspectele vieţii universitare, acesta fiind unul dintre principiile pe care se fundamentează relaţia structurilor de conducere ale Universităţii “Danubius” cu Asociaţia Liga Studenţilor Danubius, principiu statornicit în CARTA instituţiei de învăţământ superior. Potrivit documentului amintit,studenţii pot participa la acţiuni de voluntariat, pentru care primesc un număr de credite transferabile, în condiţiile stabilite de Senatul universitar.

Diploma de voluntariat acordată de către conducerea Universităţii „Danubius” studenţilor voluntari a fost unul dintre cele mai importante exponente ale studenţilor, aceştia făcând dovada că implicarea lor în activităţi extracurriculare de voluntariat este materializată şi recunoscută de instituţia de învăţământ superior pe care o reprezintă.