Un echipaj format din patru elevi ai Colegiului Tehnic C.F. “Unirea” din Pașcani (Chihaia Lorena, Poiană Raluca, Ungureanu Ilinca, Bordea Bianca), coordonat de către profesoara de geografie Elefteriu Crina-Aurelia, a obținut Mențiune la Concursul Internațional NASA ESA Cassini – Om de știință pentru o zi (Cassini – Scientist for a Day). Profesoarele Brînză Cristina și Fedeleș Cătălina și-au adus, de asemenea, aportul în pregătirea și îndrumarea elevilor ce au constituit echipajul de concurs.

Concursul de eseuri, destinat elevilor din clasele V-XII, a presupus o documentare elaborată, sistematică și consistentă pe tema “Lacurile pe pe Titan”. Scopul competiției a fost stimularea și sprijinirea activităților legate de educația în disciplinele STEM –  științe, tehnologie, inginerie și matematică – din instituțiile de învățământ preuniversitar din România. Secțiunea “Lacurile de pe Titan” se adresează tinerilor între 16-18 ani. Acest concurs face parte din Calendarul Activităților ESERO România și se adresează elevilor pasionați de Cosmos și de misiunile NASA (National Aeronautics and Space Administration), iar unitatea școlară care a coordonat concursul în România a fost Colegiul Tehnologic “Grigore Cerchez”, București.

Competiția a găzduit elevi din toate țările membre ESA (European Space Agency): Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii.