Mențiune la Concursul Internațional NASA ESA Cassini pentru elevii Colegiului Tehnic C.F. “Unirea” Pașcani

Un echipaj format din patru elevi ai Colegiului Tehnic C.F. “Unirea” din Pașcani (Chihaia Lorena, Poiană Raluca, Ungureanu Ilinca, Bordea Bianca), coordonat de către profesoara de geografie Elefteriu Crina-Aurelia, a obținut Mențiune la Concursul Internațional NASA ESA Cassini – Om de știință pentru o zi (Cassini – Scientist for a Day). Profesoarele Brînză Cristina și Fedeleș Cătălina și-au adus, de asemenea, aportul în pregătirea și îndrumarea elevilor ce au constituit echipajul de concurs.

Concursul de eseuri, destinat elevilor din clasele V-XII, a presupus o documentare elaborată, sistematică și consistentă pe tema “Lacurile pe pe Titan”. Scopul competiției a fost stimularea și sprijinirea activităților legate de educația în disciplinele STEM –  științe, tehnologie, inginerie și matematică – din instituțiile de învățământ preuniversitar din România. Secțiunea “Lacurile de pe Titan” se adresează tinerilor între 16-18 ani. Acest concurs face parte din Calendarul Activităților ESERO România și se adresează elevilor pasionați de Cosmos și de misiunile NASA (National Aeronautics and Space Administration), iar unitatea școlară care a coordonat concursul în România a fost Colegiul Tehnologic “Grigore Cerchez”, București.

Competiția a găzduit elevi din toate țările membre ESA (European Space Agency): Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii.