siv_arad.jpg“Săptămâna Internațională a Vaccinării”, organizată de Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF), în parteneriat cu Oameni și Companii, şi derulată în perioada 24 -30 aprilie 2014, a ajuns pe 29 aprilie și la Arad. După dezbaterile organizate la Cluj, Târgu Mureș și București, mesajul campaniei de promovare a vaccinării, “Fii Sănătos! Fii Responsabil! Vaccinează-te!”, a fost transmis și în cadrul conferinței de la Arad, ce a fost urmată de un seminar dedicat medicilor de familie din regiune.

Importanța vaccinării, riscurile refuzului în această privință sau problemele cu care se confruntă medicii de familie la acest capitol sunt doar câteva dintre temele abordate de specialiștii prezenți la discuțiile de la Arad. Printre aceștia s-au numărat: dr. Adrian Darabanţiu, medic de familie și preşedinte -Societatea Medicilor de Familie – Arad, dr. Gindrovel Dumitra, coordonator – Grupul de Vaccinologie al SNMF, dr. Anca Matusz, medic de familie – Timişoara, doctor în ştiinţe medicale și reprezentant EGPRN (European General Practice Research Network) România, dr. Călin Ardelean, medic primar epidemiolog, dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog și director adjunct – Direcţia de Sănătate Publică – Arad, dr. Laura Nicolescu, medic primar – sănătate publică și director -Direcţia de Sănătate Publică – Arad şi dr. Dorica Sănduțu, medic de familie, membru – Grupul de Vaccinologie al SNMF, care a coordonat acasta acţiune.

Alte teme abordate în conferință s-au referit la situaţia epidemiologica din ţările învecinate, precum şi la tranzitul turiştilor şi al refugiaţilor, statistici de interes pentru audiență având în vedere că judeţul Arad se află la graniţa de vest a ţării, intens circulată. În timpul discuțiilor, au fost prezentate atât metodele folosite de medcii de familie pentru informarea pacienților, în ceea ce privește vaccinarea, cât și activitatea grupului de vaccinologie.

Campania privind importanţa vaccinării, care este, de fapt, o inițiativă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), continuă pe 30 aprilie la Iași, unde va avea loc dezbaterea de final.

“Săptămâna Internațională a Vaccinării” a cuprins următoarele evenimente şi acţiuni:

– Seminarii medicale pentru medicii de familie (Ateliere practice pentru medici de familie, pe problematica vaccinării, Medical Forum, Sesiune de vaccinologie, în cadrul Conferinței de Medicina Familiei, din Alba Iulia, Focus Grup -București, Curs de vaccinologie pentru medicii de familie din Arad)

– Lansarea Portalului Grupului de Vaccinologie al SNMF, www.Vaccinologie.ro, dedicat medicilor de familie, pe tema vaccinării

– Promovare media şi online

– Distribuție materiale informative către pacienți (București, Iași, Cluj, Arad)

– Distribuție materiale informative către toți medicii de familie din România

– Lansarea paginii dedicate vaccinării în portalul www.Edumedical.ro. Portalul a fost creat sub egida SNMF, fiind un instrument de comunicare eficient, între medicii de familie și pacienți

– Emisiuni Radio și TV dedicate: Radio România, Antena 3 (miercuri 23 aprilie), Realitatea TV (duminică, 27 aprilie).

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) este o organizaţie profesională, ştiinţifică, nonguvernamentală, apolitică, de drept privat, cu personalitate juridică, constituită din organizaţii judeţene, cu personalitate juridică, ale medicilor de familie din toată țara.

Oameni și Companii este cea mai mare organizație din România, specializată în comunicare directă, personalizată, business-to-business, business-to-professionals și business-to-communities.