Momente artistice susţinute de majorete, prezentarea performanţelor şcolare şi a unor puncte de atracţie sunt doar câteva elemente prin care liceele şi colegii din Zalău au încercat să-i atragă pe absolvenţii de gimnaziu întru-un aşa numit „Marş al carierei”, ce s-a desfăşurat miercuri, pe platoul din centrul municipiului, în faţa unui auditoriu format din elevii claselor a VII-a şi a VIII-a.

Dacă două licee au mizat în atragerea elevilor pe dansuri ale majoretelor, un liceu ortodox a prezentat cu un cor ce a interpretat o melodie bisericească dar, spre amuzamentul celor prezenţi, şi o versiune a unui cântec pentru copiii – „un elefant se legăna pe o pânză de păianjen”. Delegaţia unui liceu sportiv a încercat să impresioneze elevii din clasele terminale de gimnaziu cu demonstraţii de box, volei, handbal şi fotbal, iar un liceu tehnologic cu preparate alimentare prezentate de elevi costumaţi în chelneri şi bucătari.

Acţiunea de miercuri, organizată de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ), a încheiat ediţia din acest an a Târgului Ofertei Educaţionale „Paşi în carieră”, desfăşurat în perioada 6-8 aprilie, a cărui deschidere festivă a avut loc luni, la Centrul de Cultura de Artă Sălaj.

Astfel, timp de trei zile, în cadrul târgului, şi-au expus oferta educaţională pentru anul şcolar 2014-2015 unităţile liceale din judeţ. Fiecare unitate de învăţământ a pregătit câte un stand, încercând, într-o manieră cât mai atractivă, să-şi facă cunoscute profilele şi specializările.

„Din dorinţa de a veni în sprijinul vostru, al elevilor din clasele gimnaziale terminale, ne-am propus ca pe parcursul a trei zile să facilităm prezentarea ofertei educaţionale a liceelor şi colegiilor din judeţ într-un cadru organizat, oferindu-vă, astfel, posibilitatea de a vă informa cu privire la oferta propusă pentru anul 2015-2016, întrucât sunteţi liberi să alegeţi, să aveţi controlul vieţii voastre şi o puteţi proiecta aşa cum vă doriţi. Alegerea carierei este un proces ce se desfăşoară de-a lungul întregii vieţi, începând, însă, de timpuriu cu alegerea traseului educaţional şi continuând cu cel profesional. Având în vedere aceste considerente, este indicat să alegeţi în primul rând profesiunea spre care doriţi să vă îndreptaţi şi în funcţie de aceasta să vă îndreptaţi către şcoala care vă va oferi cadrul spre calificare. Mulţi procedează invers, fiind victimele propriilor capcane. Întâi îşi aleg şcoala, unde cred că pot să intre mai uşor, profesiunea rămânând, din păcate, pe plan secundar. Aşadar, vă îndemn să luaţi o decizie care să vă fie utilă pe termen lung, să vă aducă satisfacţii vouă şi familiilor voastre”, le-a transmis, în deschiderea evenimentului, elevilor prezenţi, Melania Gârdan, directorul CJRAE Sălaj.

La fel ca în anii anteriori, „Marşul Carierei” a fost activitatea ce a încheiat târgul educaţional, în cadrul căreia, liceele şi colegiile din Zalău şi-au prezentat oferta educaţională într-o manieră originală şi inedită în faţa unui auditoriu format din elevii claselor a VII-a şi a VIII-a. AGERPRES