În cadrul Code Week, elevii de la Colegiul Tehnic C.F. “Unirea” din Pașcani au participat la activităţi  practice de codare. Ei au folosit platforme cu ajutorul cărora au învățat concepte de programare într-un mod intuitiv şi creativ.  Soft-urile folosite le-au permis să-şi pună în aplicare ideile digitale în proiecte şi jocuri. Elevii s-au familiarizat cu concepte de programare usoară. Cei care ştiau elementele de bază în programare au utilizat linii de cod, iar cei care au preferat o învăţare distractivă, au programat cu blocuri de cod.

”În Săptămâna Europeană a Programării, elevii Colegiului « Unirea » au participat la activităţi de codare cu Minecraft, Micro:bit şi MakeCode. Prin intermediul platformei Micro:bit, elevii au realizat proiecte pe care le-au rulat pe plăcuţa de Micro:bit. Ei au învățat cum funcționează cele două butoane programabile şi cele 25 de leduri, cum să facă proiecte cu luminiţe intermitente și cum să folosească ledurile”, a declarat Emilia Coşniţă, profesor de informatică, îndrumător și coordonator al elevilor în cadrul acestor activități practice de codare.

Code Week se desfăşoară în perioada 5-20 octombrie şi se adresează tuturor celor ce promovează importanța competențelor digitale în contextul societății moderne.