Judeţul Tulcea va avea în curând 11 microbuze şcolare noi, două din acestea fiind deja recepţionate de primarii unor comune. Până la recepţionarea celor două microbuze noi, potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Dumitru Damian, la autorităţile locale din judeţ erau înregistrate 77 de microbuze pentru transportul elevilor la unităţile de învăţământ. „Din cele 77 de autovehicule, 50 sunt funcţionale, potrivit datelor primite de la primarii tulceni”, a menţionat Dumitru Damian.

Celelalte 27 de microbuze nu pot fi utilizate din cauza defecţiunilor înregistrate de-a lungul timpului pe fondul infrastructurii rutiere slab dezvoltate, cele mai grave probleme fiind semnalate în comuna C.A. Rosetti din Delta Dunării, unde drumul nu poate fi asfaltat, în contextul măsurilor de protecţie a habitatelor naturale de interes european. „În cazul comunei C.A. Rosetti, atunci când au fost probleme, primarii din zona de terasă a judeţului i-au sprijinit pe copii oferindu-le un microbuz şcolar”, a spus Dumitru Damian. Potrivit acestuia, cele mai vechi autovehicule primite din partea Guvernului pentru transportul elevilor în unităţile de învăţământ au ca an de fabricaţie 2002.

Pe lângă cele 79 de microbuze şcolare recepţionate până în prezent de autorităţile tulcene, Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat judeţului Tulcea în anul 2006 suma de 260.000 de lei pentru achiziţionarea unor ambarcaţiuni, astfel că în momentul de faţă IŞJ dispune de trei ambarcaţiuni, una dintre acestea aflându-se în custodie proprie, iar celelalte două în cea a primăriilor din oraşul Sulina şi comuna Maliuc. AGERPRES