microbuze_elevi.jpgElevii din 12 comune din Alba vor fi transportaţi din toamnă cu microbuze noi, urmând ca până la sfârşitul acestui an să fie repartizate încă nouă astfel de vehicule unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţ. Un număr de zece microbuze şcolare cu capacitatea 16+1 locuri au fost predate miercuri, în cadrul unei festivităţi desfăşurate în incinta Registrului Auto Român – Alba, primarilor sau viceprimarilor din Arieşeni, Bucium, Lupşa, Noşlac, Rîmeţ, Sîntimbru, Săsciori, Şibot, Vidra, Vinţu de Jos. Edilii au fost însoţiţi de către un conducător auto, având permisul de conducere categoria D1.

Protocolul de predare – primire s-a desfăşurat în prezenţa inspectorului şcolar general Dorin Sandea, subprefectului Cornel Murg şi a deputatului social-democrat Ioan Dîrzu. Microbuzele şcoare destinate comunelor Ciugud şi Ceru Băcăinţi au fost preluate în cursul acestei săptămâni.

Tot pentru transportul şcolar al elevilor din comunităţile rurale îndepărtate de unităţile de învăţământ la care sunt arondaţi vor fi repartizate în perioada octombrie – decembrie un număr de nouă microbuze şcolare comunelor Albac, Bistra, Fărău, Galda de Jos, Mogoş, Poşaga, Scărişoara, Şugag şi Valea Lungă. AGERPRES