Elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat, precum si copiii de gradinita vor primi pe langa produsele lactate si de panificatie, 60g/copil/saptamana de miere de albine, ca supliment nutritiv, cheltuiala fiind suportata, incepand cu anul scolar 2008-2009, de bugetele locale si, dupa caz ,din sume din unele venituri ale bugetului de stat, potrivit unui proiect de ordonanta.
Conform acestui proiect de act normativ, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului va transfera in acest sens suma de 16.335 mii lei la bugetele locale ale judetelor, sectoarelor municipiului Bucuresti si, respectiv, ale comunelor, oraselor si municipiilor.

Prin Ordonanta de Urgenta nr.96/16.08.2002, privind acordarea de produse lactate si de panificatie pentru elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat, precum si pentru copiii prescolari din gradinitele de stat cu program normal de 4 ore, s-a dorit sprijinirea tuturor elevilor si prescolarilor din invatamantul de stat prin acordarea unei mese gratuite pe zi.

In anul 2006, Parlamentul Romaniei a dorit ca la aceasta masa sa mai fie adaugat un produs nutritiv de o mare importanta pentru hrana copiilor, mierea de albine. Ca urmare a fost adoptata Legea nr.509 din 29 decembrie 2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolarii si elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional.