Multe şcoli nu sunt autorizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din cauza „dosarelor prost făcute de către primării”, a afirmat premierul Mihai Tudose. Premierul a declarat, la Antena 3, că în cursul zilei a discutat cu inspectorul general ISU, Daniel-Marian Dragne.

Multe dintre şcolile neautorizate ISU, de exemplu, o să râdeţi, nu sunt autorizate din cauza dosarelor prost făcute de către primării: n-a pus hârtia 4 între 3 şi 5. Mai la urmă, a îndosariat-o cineva greşit„, a spus şeful Guvernului.

El a subliniat că un lucru pozitiv privind noul an şcolar este prezenţa manualelor. „Ceea ce contează este că vom avea manualele, cel puţin aşa susţine domnul ministru al Educaţiei, cu excepţia celui de la clasa a cincea, unde o să avem un fascicul tipărit (…) şi asta va fi un plus, fiindcă ştim ce s-a întâmplat în ultimii ani pe acest domeniu”, a spus premierul.

Tudose a menţionat, de asemenea, creşterile salariale promise profesorilor, anul viitor. Întrebat dacă va oferi o sumă suplimentară la bugetul Educaţiei, la rectificare, Tudose a răspuns: „Un pic, este pe plus”.

În opinia sa, sistemul de educaţie trebuie să fie „în corelare cu ceea ce se întâmplă cu această ţară”. „Dacă nu facem ceva ca stat şi sistemul de educaţie o ia în altă direcţie sau rămâne pe loc, la un moment dat, lucrurile nu mai sunt foarte în regulă”, a punctat Tudose. AGERPRES