Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a declarat sâmbătă, înainte de festivitatea de absolvire a celor 85 de şefi de promoţie de la cele 15 facultăţi ale Universităţii, că 80 la sută dintre absolvenţii instituţiei de învăţământ superior rămân să profeseze în ţară după finalizarea studiilor.

„Dacă acum zece ani plecau circa 80 la sută, acum rămân circa 80 la sută in ţară. Ne aşteptăm la un procent mare al tinerilor sa rămână în universitate mai departe la programele de masterat şi doctorat şi să rămână în ţară”, a spus rectorul.

El a afirmat că în această sesiune de admitere la UPB sunt mai mulţi candidaţi la masterat şi doctorat decât in anii trecuţi.

„Ne aşteptăm până la finalul admiterii la licenţă să avem mai mulţi candidaţi decât anul trecut”, a mai susţinut Costoiu.

El i a sfătuit pe absolvenţii UPB sa folosească nu doar „lucrurile câştigate” în perioada facultăţii, ci să îşi folosească mintea şi sa gândească cum sa schimbe lumea aflată acum „într-o degringoladă”.

„Ei sunt cei care vor reorienta aceasta societate. (…) Ei sunt cei de la care se aşteaptă această schimbare”, a arătat rectorul.

Universitatea Politehnica din Bucureşti organizează, în perioada 11 – 18 iulie, pe platoul din faţa Rectoratului, 18 ceremonii de absolvire pentru promoţia „Academician Mihai Drăgănescu”, festivităţi care se vor desfăşura cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Prima festivitate desfăşurată sâmbătă a fost dedicată celor 85 de şefi de promoţie din cadrul celor 15 facultăţi ale Universităţii. AGERPRES