mihnea-costoiu.jpgMinistrul delegat pentru Învatamânt Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, susţine că Ministerul Educaţiei Naţionale urmăreşte cu atenţie modul în care se desfăşoară admiterea în învăţământul superior şi le urează succes celor care urmează să susţină examenul de admitere în facultate.

„Liceenii care au promovat examenul de Bacalaureat se află, din nou, în faţa unui moment important al vieţii lor: alegerea specializării, înscrierea şi susţinerii examenului de admitere la facultate. Practic, este primul pas către o viitoare carieră. Fără îndoială, este un moment al emoţiilor şi al aşteptărilor atât pentru viitorii studenţi, cât şi pentru profesori. În ceea ce priveşte examenul în sine, doresc să asigur candidaţii şi părinţii acestora că Ministerul Educaţiei Naţionale urmăreşte cu atenţie modul în care se desfăşoară admiterea în învăţământul superior, fiind în permanentă colaborare cu universităţile pentru a asigura un cadru adecvat de derulare a întregului proces”, se arată într-un mesaj transmis miercuri de ministrul delegat.

Mihnea Costoiu reafirmă determinarea Guvernului şi a ministerului de a continua procesul de modernizare a sistemului de învăţământ superior şi de cercetare, pentru a creşte atât calitatea, cât şi eficienţa actului de învăţământ. „Educaţia şi cercetarea pot deveni motoarele dezvoltării României, instrumentul prin care această generaţie, care susţine acum examenul de admitere, are şansa de a construi un viitor mai bun. Le urez succes tuturor celor aflaţi în pragul admiterii la facultate şi îi felicit pentru alegerea de a merge mai departe pe drumul cunoaşterii şi al împlinirii profesionale”, mai afirmă Costoiu în mesaj. AGERPRES