costoiu_mihnea1Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat că este „o aventură” derularea unui proiect pe fonduri europene în România. „Este o aventură să îţi propui să derulezi un proiect european în România. Pur şi simplu devine periculos să te gândeşti să mai scrii un proiect şi vorbesc ca unul care a făcut foarte multe proiecte şi personal şi instituţional şi am coordonat şi am răspuns şi am semnat”.

„În măsura în care nu reuşim să clarificăm lucrurile şi, foarte important, să continuăm lucrurile bune care au fost făcute, cum sunt subvenţiile pentru studenţi şi pentru doctoranzi, post-doctoranzi, cum este plata pentru oamenii care lucrează, dacă pierdem aceste elemente importante nu putem să mai atragem proiecte în instituţiile publice în România şi în universităţi cu atât mai mult. Ba mai mult, suntem în situaţia în care este mai important uneori dacă omul a intrat la activitate la ora 9,57 şi a ieşit la 10 şi 13 secunde decât ceea ce a făcut în proiect. Devenim mai birocraţi decât trebuie pe lucrurile care de fapt nu au valoare, în loc să ne uităm la ceea ce se întâmplă cu adevărat”, a afirmat Costoiu, cu prilejul lansării unui proiect european.
El a amintit că UPB este „cel mai mare beneficiar”de proiecte europene din România în exerciţiul financiar trecut. „Cel mai mare beneficiar pe toate axele, pe toate programele operaţionale, sunt cele mai multe proiecte derulate în România în această universitate cu cel mai mare număr de beneficiari – fie ei studenţi, profesori, cadre didactice, persoane juridice. Această capacitate financiară şi administrativă am demonstrat-o”, a arătat rectorul UPB. AGERPRES