Mihnea Costoiu: Principala preocupare a UPB este de a prezenta instituţia cu reuşitele sale

Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB), Mihnea Costoiu, a declarat în cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului PoliFest că principala preocupare a reprezentanţilor instituţiei este aceea a prezentării universităţii în spaţiul internaţional cu reuşitele sale, cu investiţiile făcute, dar şi cu capacitatea de a genera proiecte şi de a aduce rezultate folositoare societăţii.

“Principala preocupare a universităţii noastre este aceea a prezentării universităţii în spaţiul internaţional cu reuşitele sale, cu investiţiile extraordinare, cu capacitatea noastră de a genera proiecte şi de a aduce rezultate folositoare societăţii în ansamblu. (…) Este un an special pentru universitatea noastră, cel de-al 200-lea an de viaţă al universităţii. Vom intra oficial în anul 2018-2019 în acest al 200-lea an de viaţă. Este un an special nu doar pentru Politehnică, ci şi pentru România. (…) PoliFest face parte din acest an special”, a afirmat rectorul UPB.

El a spus că prezenţa liceenilor la evenimentul devenit deja tradiţie în UPB este din ce în ce mai mare, numai anul trecut trecându-i pragul peste 20.000 de elevi de liceu. “Numărul elevilor este din ce în ce mai mare. Anul trecut, tombola pe care am organizat-o a demonstrat că peste 20.000 de elevi ne-au vizitat în aceste zile dedicate PoliFest. Această manifestare nu este singura dedicată relaţiei dintre universitate şi mediul economic, ci este una dintre ele. Vom continua acest tip de manifestări în universitate pe diferite facultăţi, pe diferite domenii”, a mai afirmat rectorul.

Preşedintele Senatului UPB, Ecaterina Andronescu, a afirmat că PoliFest reprezintă o încercare de a arăta celor veniţi ceea ce înseamnă Politehnica. “Cred că şcoala în egală măsură trebuie să întărească şi caracterele. Dialogul acesta din timpul evenimentului pe care îl numim PoliFest este şi despre unde să aşezăm justa echilibrare a acestei idei – între aşteptările dumneavoastră şi între intenţiile noastre de a nu lăsa absolventul nostru descumpănit în viaţa lui activă atunci când este obligat să îşi schimbe jobul, pentru că aceasta este până la urmă evoluţia lumii. (…) De aceea v-am invitat astăzi aici, să vă vorbim despre noi, să vedeţi şi lucruri mai bune şi lucruri mai puţin bune, pentru că nu este nimeni perfect, suntem tentaţi să ne perfecţionăm permanent şi acesta este şi rolul şcolii de a se schimba în bine permanent şi de a încerca să preluăm cât mai multe din ideile celor care ne sunt parteneri, în aşa fel încât să ştim cum să facem ziua de mâine mai performantă în universitate decât a fost ziua de ieri”, a spus Andronescu.

Preşedintele Senatului UPB a arătat că de la cei 18 elevi ai Şcolii de Ingineri Hotarnici ai lui Gheorghe Lazăr, în prezent Politehnica numără 30.000 de studenţi, 1.300 de cadre didactice, 15 facultăţi, peste 150 de programe de masterate şi în fiecare an 400 de doctoranzi intră în şcolile doctorale.

Conferinţe ştiinţifice, workshop-uri, expoziţii de echipamente şi noi tehnologii, prezentarea ofertelor educaţionale ale facultăţilor, dar şi oportunităţi de angajare sunt evenimente care se vor desfăşura în perioada 29 – 31 martie în cadrul celei de-a şaptea ediţii a PoliFest, organizată de UPB.

Vor participa atât reprezentanţi ai mediului de afaceri (media ultimilor ani fiind de 50 de companii şi antreprenori), care îşi vor prezenta cele mai importante rezultate şi inovaţii din domeniu, împreună cu oferte de angajare sau internship-uri, precum şi reprezentanţi ai facultăţilor din universitate, cu scopul de a prezenta şi de a oferi informaţii legate de oferta educaţională a UPB.

Totodată, sunt disponibile, pe întreaga perioadă de desfăşurare, mai multe acţiuni dedicate elevilor de liceu – Ziua porţilor deschise sau Student pentru o zi – ceea ce presupune vizite în campusul universitar, în cadrul laboratoarelor şi a sălilor de curs sau participarea la cursuri alături de studenţii facultăţilor din UPB. AGERPRES