”Școala este un microb care pentru noi, cadrele didactice, nu iese niciodată. Dincolo de bani, importantă este satisfacția pe care o avem, școlind copii care ajung să aibă rezultate deosebite”, a declarat rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, în deschiderea celei de-a șasea ediții a Galei Edumanager. Fostul ministru al Cercetării a primit premiul de excelență acordat Universității Politehnica pentru aniversarea a 200 de ani de învățământ tehnic în România.

Vă felicit pentru tenacitatea și pentru modul cum construiți această Gală, an de an, este o idee salutară premierea unor proiecte de succes din educație. Avem nevoie de încurajare în acest domeniu”, a arătat Costoiu.

Potrivit acestuia, educația resimte presiunea pieții muncii, marea problemă fiind păstrarea studenților în țară. ”Anul acesta am strâns în universitate peste 18.000 de locuri de muncă, cu toate astea, cei mai buni tineri aleg să plece”, a mai spus rectorul Mihnea Costoiu.

Evenimentul organizat de Oameni și Companii a fost precedat de Conferința Națională Management Modern în Educație, care le-a oferit participanților informații importante legate de aplicații și soluții de comunicare, destinate instituțiilor de învățământ universitar și preuniversitar, legislație, fonduri europene, management instituțional.

Cele mai valoroase proiecte înscrise la fiecare categorie specifică au fost premiate în cadrul Galei EduManager.ro 2018, în urma analizei efectuate de un juriu alcătuit din personalități reprezentative, alături de editorii portalului Edumanager.ro.

Toate proiectele transmise vor fi publicate pe portalul Edumanager.ro și în newsletter-ul dedicat comunității. Această comunitate este dezvoltată de catre Oameni și Companii din anul 2007 și a devenit o platformă de comunicare profesională, de marketing și de PR apreciată atât de specialiștii din educație, cât și de companii.