Milioane de lei pentru reabilitarea unitatilor de invatamant din Falticeni

Scolile din municipiul Falticeni vor beneficia in aceasta vara de finantare de la bugetul local in valoare de peste 400.000 de lei, pentru lucrari de reparatii curente, reabilitari si intocmirea unor studii de fezabilitate.
Primarul Vasile Tofan a declarat ca 80.000 de lei vor fi alocati pentru reparatii curente ale grupurilor sanitare de la Colegiul National “Nicu Gane”, iar 20.000 de lei pentru cumpararea, la acelasi colegiu, a unui sistem de supraveghere video.

La Colegiul Tehnic “Mihai Bacescu” se pregatsste studiul de fezabilitate pentru reabilitarea cladirii, la o valoare de 5.000 de lei, iar alti 60.000 de lei se vor investi in reabilitarea grupurilor sociale.

Totodata, se vor executa lucrari de reparatii curente la scoala “Alexandru Ioan Cuza” – 30.000 de lei si Scoala “Ion Irimescu” – 80.000 de lei.

La scoala “Gheorghe Gafencu”, municipalitatea va investi 60.000 de lei intr-un grup sanitar modern, iar la scoala “Mihail Sadoveanu” se va reabilita, cu 5.000 de lei, studiul de fezabilitate pentru reabilitarea cladirii.

De asemenea, centrele bugetare ale gradinitelor vor primi bani pentru reparatii curente, respectiv 100.000 de lei pentru “Pinochio” si 60.000 de lei pentru “Voinicelul”.

In paralel, se vor derula investitii cu fonduri guvernamentale, continuand lucrarile de reabilitare in valoare de peste 2 milioane de lei la Colegiul National “Nicu Gane”, iar pentru o noua gradinita municipalitatea a primit o prima transa de 1,4 milioane de lei de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.