flutur ghe.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut apel la dascăli să se întoarcă la ore, după ce, vineri, Ministerul Finanţelor Publice a alocat banii necesari pentru plata salariilor profesorilor suceveni. Flutur a spus că ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a semnat ordinul prin care a fost alocată suma de 4,55 milioane de lei pentru salariilor restante aferente lunii februarie.

Potrivit lui Flutur, plata salariilor se va face cu prioritate către profesorii care nu au luat niciun leu pentru luna februarie.

„Deşi nu am atribuţii directe în această problemă, m-am implicat direct pentru a încerca să găsim soluţiile în vederea alocării acestor bani. Fac un apel la profesorii suceveni să se reîntoarcă la ore, astfel încât elevii să înceapă din nou şcoala. Mai trebuie spus că în momentul de faţă se caută soluţii pentru viitor, astfel încât să nu mai ajungem în această situaţie”, a spus Flutur. La rândul său, prefectul Sorin Arcadie Popescu a spus că ministrul Ialomiţianu a aprobat alocarea unor fonduri din trimestrul al treilea pentru primul trimestru, iar profesorii vor primii restanţele salariale începând de luni. În opinia acestuia, având în vedere că problema fondurilor a fost rezolvată, dascălii se vor putea întoarce la ore. AGERPRES