Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a precizat, miercuri, că Ministerul Finanţelor Publice a alocat în total 9 milioane de lei pentru plata salariilor restante ale profesorilor din judeţele Suceava şi Botoşani.

„Am avut discuţii la minister cu liderii sindicali, în urma acestora atât la minister, cât şi la nivelul Guvernului şi autorităţilor locale, situaţia e pe cale de a se rezolva. Ministerul de Finanţe a suplimentat cu o sumă judeţele Suceava şi Botoşani. (…) Suplimentarea a fost de 4,5 milioane de lei către fiecare din cele două judeţe – Botoşani şi Suceava”, a precizat ministrul Funeriu miercuri. Ministrul a susţinut că este necesară o reglementare unitară pentru toţi profesorii din România, care „pentru aceeaşi muncă trebuie să primească acelaşi salariu”.

„Bugetele pentru Botoşani şi Suceava au fost identice cu cele pentru alte judeţe, în funcţie de numărul de elevi. Motivul pentru care a existat această problemă cu salarizarea este că în lunile precedente salariile plătite la nivelul acestor judeţe au fost sporite faţă de nivelul prevăzut de legea salarizării pentru că, la nivelul unităţilor şcolare, încadrarea s-a făcut conform altor coordonate decât cele prevăzute în Legea salarizării”, a spus Daniel Funeriu, care a mai precizat că reîncadrarea personalului s-a făcut inclusiv pe baza unor decizii judecătoreşti. AGERPRES