Un număr de 123.250 de candidaţi (93,95%) au fost prezenţi, joi, la a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naţionale a absolvenţilor de clasa a VIIIa, iar trei au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, transmite Ministerul Educaţiei, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit sursei citate, au absentat de la această probă 7.926 de candidaţi.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 3 candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu)„, menţionează ministerul.

Subiectul şi baremul de corectare au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00. Ultima probă scrisă (Limba şi literatura maternă) va avea loc vineri, 25 iunie. Sunt aşteptaţi să participe cei peste 8.000 de elevi înscrişi.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale (GDPR). Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie„, mai informează Ministerul Educaţiei. AGERPRES