suceava_universitatea.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale a aprobat suplimentarea cu încă 25 de locuri bugetate pentru masterat la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV), a declarat sâmbătă prorectorul Ştefan Purici. Potrivit acestuia, cererea sporită pentru studiile universitare de masterat din partea absolvenţilor ciclului de licenţă, precum şi numărul insuficient de locuri atribuit USV, într-o primă etapă, au determinat conducerea instituţiei academice să facă demersuri insistente pe lângă MEN în vederea acordării şansei unui număr mai mare de candidaţi înscrişi de a ocupa un loc bugetat.

Pe lângă cele 25 de locuri suplimentare alocate USV cu o săptămână în urmă, MEN a repartizat universităţii sucevene alte 25 locuri finanţate de la bugetul de stat pentru studiile universitare de masterat. Modul de împărţire a celor 25 de locuri suplimentare pe facultăţi a fost analizat şi avizat de Consiliul de Administraţie, propunerea fiind înaintată spre aprobare senatului USV.

Luni, 28 iulie, după validarea din către senatul USV, numărul locurilor la mai multe programe de masterat va fi suplimentat şi se va ridica la un total de 485, dintre care 35 pentru etnicii români din afara graniţelor ţării.

Ştefan Purici a menţionat că pentru a beneficia de rezultatele obţinute în urma concursului de admitere candidaţii au obligaţia de a se înmatricula la programul de studiu pe care l-au ales şi la care au fost admişi. Perioada de înmatriculări la toate programele de studiu oferite de USV se va încheia în 30 iulie. AGERPRES