Ministerul Educației a aprobat valoarea premiilor pentru elevii olimpici

premiere.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale a aprobat prin ordin de ministru noile cuantumuri ale premiilor care vor fi acordate celor 122 de elevi premiaţi la olimpiadele şi concursurile internaţionale organizate în ţară sau în străinătate în anul 2014. Valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la olimpiadele internaţionale pe obiecte de învăţământ sunt: premiul special pentru medalia de aur – 12.545 lei, premiul I – 9.720 lei, premiul II – 8.330 lei, premiul III – 5.950 lei, menţiunea – 4.065 lei.

Au fost aprobate şi valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakutzia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internaţională de Limba Maghiară, Olimpiada Internaţională a Elenismului, Olimpiada Internaţională de Lectură, Olimpiada Internaţională de Limba Turcă, Olimpiada Internaţională de Limba Rromani, Olimpiada Internationala de Limba Polonă, Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Eleve, Olimpiada Internaţională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Matematică a Gimnaziilor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaţionale de Limba Latină Sulmona şi Venosa, Turneul Internaţional de Informatică. Pentru această categorie de competiţii, cu caracter regional, cuantumurile premiilor sunt: premiul I – 4.440 lei, premiul II – 3.785 de lei, premiul III – 2.945 lei, menţiune – 2.550 lei.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, diferenţierea cuantumurilor premiilor se face în funcţie de rangul competiţiei. O olimpiadă internaţională este mai dificilă şi reuneşte mai mulţi participanţi decât olimpiadele şi concursurile regionale, care reunesc un număr mult mai mic de competitori.

“Pentru profesorul/ profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/ lor premiaţi. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. Premiul se va utiliza pentru dotări destinate sprijinirii calităţii procesului de învăţământ”, precizează ordinul. AGERPRES