Ministerul Educației a lansat un chestionar pentru realizarea profilului de competenţe ale cadrului didactic

Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţă că a lansat un amplu proces de revizuire a modului în care se organizează în România pregătirea personalului didactic. Prima acţiune a acestui proces este aceea de realizare a profilului de competenţe ale cadrului didactic, iar în acest sens, MEC a realizat un chestionar pentru opinia publică.

“Ministerul Educaţiei şi Cercetării a propus, pentru anul universitar 2020 – 2021, bugetarea de locuri pentru programe-pilot de masterat didactic. Grupul de lucru format în acest scop va propune un profil de competenţe ale cadrului didactic, astfel încât să poată fi structurat programul de pregătire profesională. Procesul de elaborare a acestui profil de competenţe va cuprinde mai multe activităţi, printre care şi o consultare publică a părţilor interesate, prin intermediul unui chestionar, disponibil în perioada 19 martie – 5 aprilie 2020, la adresa https://profilcd.questionpro.com. În acest sens, Ministerul Educaţiei şi Cercetării invită toate persoanele interesate să completeze acest chestionar”, precizează sursa citată.

Răspunsul va fi anonim şi va fi utilizat doar pentru demersul de cercetare realizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. AGERPRES