pricopie_remus2.jpgMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a premiat luni elevii şi profesorii care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori şi la Turneul Internaţional de Informatică – Shumen (Bulgaria), în perioada noiembrie-decembrie 2012.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, dintre cele 11 distincţii, 7 medalii sunt de argint (şase au fost cucerite la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, respectiv o medalie la Turneul Internaţional de Informatică Shumen), celelalte 4 medalii de bronz fiind obţinute de către elevii participanţi la Turneul Internaţional de Informatică. Ministrul a premiat luni 11 elevi, 21 de cadre didactice şi cele 11 unităţi de învăţământ în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, suma totală a premiilor fiind de 176.966 de lei.

Pentru fiecare medalie de argint obţinută la olimpiadele internaţionale s-au acordat 8.080 de lei, în timp ce pentru fiecare medalie de argint obţinută la concursuri internaţionale/regionale s-au acordat 3.670 de lei. Medaliaţii cu bronz au fost recompensaţi cu 2.860 de lei pentru fiecare medalie.

Rezultatele pentru care s-au decernat aceste premii au fost înregistrate ulterior festivităţii de premiere pe care Ministerul Educaţiei Naţionale şi Guvernul României au organizat-o în luna noiembrie 2012. Atunci, MEN a alocat un fond de premiere de 2.178.011 lei pentru a onora cele 166 de distincţii obţinute de olimpicii români în anul şcolar 2011-2012 la olimpiadele şi concursurile internaţionale. Palmaresul a inclus 42 de medalii de aur (locul I), 52 de medalii de argint (locul II), 33 de medalii de bronz (locul III) şi 39 de menţiuni. AGERPRES