Ministerul Educaţiei şi Cercetării a precizat că 1,53% dintre posturile din învăţământul preuniversitar sunt afectate de prevederile ordonanţei care interzice detaşarea din sistemul privat în sistemul public.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării a solicitat Inspectoratelor Şcolare Judeţene / Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti o analiză cu privire la impactul aplicării prevederilor punctului 20, Art. III, alin. (1) şi (2) din OUG nr.1/2020, prin care se stipulează că detaşările se pot se realiza numai cu personal angajat în instituţii şi autorităţi publice. Rezultatele raportului realizat de către Inspectoratele Şcolare Judeţene / Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, evidenţiază că numărul posturilor care se vor vacanta prin aplicarea prevederii menţionate anterior reprezintă 1,53% din numărul posturilor didactice auxiliare şi nedidactice din sistemul de învăţământ preuniversitar”, afirmă MEC într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, inspectorii şcolari generali vor monitoriza desfăşurarea activităţii unităţilor de învăţământ şi vor lua toate măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a anunţat anterior că unităţi de învăţământ ar putea rămâne închise săptămâna aceasta, în urma măsurii Guvernului de interzicere a detaşărilor în sistemul public. AGERPRES