Ministerul Educaţiei afirmă că şi-a asumat revizuirea planurilor-cadru pentru învăţământul liceal, însă susţine că orice demers de acest fel trebuie corelat cu prevederile proiectelor de legi ale educaţiei.

Reprezentanţii ministerului precizează că în această perioadă se fac demersuri pentru stabilirea unui calendar de desfăşurare a activităţilor de modificare a planurilor-cadru pentru învăţământul liceal şi profesional.

Precizările Ministerului Educaţiei vin în contextul în care în presa centrală au apărut informaţii potrivit cărora în viitoarele planuri-cadru materii precum fizica, chimia, biologia şi geografia nu ar mai apărea în trunchiul comun pentru elevii de la profilul real, de la clasele a XI-a şi a XII-a.

„Primul pas în acest sens este analizarea, verificarea componenţei grupurilor de lucru şi, după caz, actualizarea acestora şi eventuala actualizare a acestora. Odată parcurse toate etapele impuse de prevederile metodologice în ceea ce priveşte privind revizuirea planurilor-cadru, proiectele planurilor-cadru vor fi lansate în dezbatere publică”, susţine Ministerul Educaţiei.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, modificarea planurilor-cadru are impact în asupra întregului sistem educaţional.

„Vă asigurăm de respectarea tuturor etapelor metodologice pe care un astfel de demers le implică şi că, pe măsură ce paşii procedurali vor fi parcurşi, aceştia vor fi comunicaţi de către Ministerul Educaţiei”, afirmă sursa citată. AGERPRES