profesor_univ.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale, prin Institutul Limbii Române, va organiza concurs pentru ocuparea postului de lector de limba română de la Universitatea „Johannes Gutenberg” din Mainz, Republica Federală Germania. Sunt acceptate candidaturile persoanelor care au absolvit o facultate de filologie şi sunt titulare ale unei facultăţile româneşti acreditate, precizează MEN pe site-ul său.

Cei care aplică trebuie să aibă capacitatea didactică şi experienţă în predarea limbii române pentru străini la nivel academic, să aibă cunoştinţe de limba germană, să participe la proiecte universitare internaţionale, proiectul de activitate propus.

Candidaţii trebuie să prezinte la înscriere o cerere de participare la concurs, fotocopie a diplomei de absolvire a facultăţii, curriculum vitae format european, în limba română şi într-o limbă de circulaţie internaţională, lista de lucrări publicate şi extrase din studii reprezentative, fotocopie a diplomei de masterat, a adeverinţei care confirmă calitatea de doctorand sau a diplomei de doctor în filologie, proiect în legătură cu activitatea pe care candidaţii urmează să o desfăşoare în limba română şi într-o limbă de circulaţie internaţională, aprobarea senatului universităţii de care aparţine candidatul. Lectorul nou numit pe post îşi va începe activitatea la catedră odată cu deschiderea anului universitar 2014-2015. AGERPRES