Ministerul Educatiei precizeaza ca Legea-cadru 330/2009 nu afecteaza salariile cadrelor didactice

Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a precizat luni, intr-un comunicat de presa, ca salariile cadrelor didactice, pentru luna decembrie, vor fi platite in intervalul 5-15 ianuarie 2010.

Cadrele didactice vor primi salariile aferente lunii decembrie 2009, conform Legii 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International, care prevede ca sefii autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare, au obligatia de a diminua cheltuielile de personal, in medie cu 15,5% pentru luna decembrie.

In legatura cu salariul aferent lunii ianuarie, care se va primi in luna februarie, MECTS precizeaza ca salariile cadrelor didactice, acordate potrivit legii, nu vor fi afectate in 2010. In cursul acestei saptamani, reprezentantii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, ai Ministerului Finantelor Publice si ai Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale vor elabora normele de aplicare a Legii 330/2009.


Dupa aprobarea acestor norme, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, va avea o serie de intalniri cu reprezentantii inspectoratelor scolare judetene si ai universitatilor, pentru descrierea si explicarea modului de aplicare a acestor norme. De asemenea, reprezentantii Ministerului Educatiei vor participa la Comisia bipartita interministeriala, care are drept scop rediscutarea coeficientilor si a functiilor din Legea 330/2009. Termenul de finalizare este stabilit in luna iunie 2010, iar dezbaterea in Parlament ar putea fi programata pentru luna septembrie 2010. Legea 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 762 din 9 noiembrie 2009.AGERPRES